30 september 2011

Alles behalve blauw.

Op dit moment denk ik: hé pornosterretje in je zijden jurkje, trek je jurk eens een meter omhoog! Ja, ik kijk net als half Nederland The Voice. Geen idee eigenlijk waarom iedereen 'of Holland' weglaat, maar ik doe er zelf ook doodleuk aan mee. En om nog even terug te komen op roze-lipstick-zijden-rood-jurk-meisje: ze kan ook nog niet eens zingen, ze fluistert - laten we het daar op houden.

Even ter toevoeging, ik zit op dit moment nog in Zwolle (en kijk dus alleen tv, heel zielig). Ik doe nog wel aan mijn treintocht richting het hoge Noorden om mijn ouders, broertje en werk te bezoeken hoor, maar dit weekend even niet. En dat heeft een reden, een hele goede reden. Ik kreeg afgelopen maandag een bericht dat ik morgen naar een casting mag, van haarmerk Wella. Het betreft een casting voor de het Wella hair event, de dag erna op het NDSM werf in Amsterdam. Dit houdt in dat ik morgen uitgekozen kan worden en mocht dit het geval zijn, dan wordt mijn haar wellicht, met nadruk op wellicht, geverfd/geknipt. Dit laatste is voor mij nog niet de grootste wereldramp maar dat verven hè, dat zit me toch niet echt lekker. Je hebt in de modellenwereld roodharige modellen die echt rood-rood haar hebben, you know what I mean: De vrouw van de Milderreclame en Ierse mensen. Bij die modellen vinden ze het dan nodig om het haar nog roder te maken, als in: Potloodrood-rood, omdat daar veel klanten om schijnen te smeken. Gelukkig val ik - al beoordeel ik het zelf - niet onder de categorie Iers rood, dus ik hoop op het beste. Ik weet echt niet wat ik er van moet verwachten maar één ding weet ik wel: Alles behalve blauw.

Het gaat trouwens prima voor me. Mijn eerste stageweek is alweer achter de rug en die is me prima bevallen. Of nouja, prima, natuurlijk had ik het erg zwaar de eerste twee dagen toen mijn wekker om 5.45 afging. Normaal als je slaapt en je wordt 's ochtends een beetje slaperig wakker, kijk je op de wekker en dan is het altijd (bij mij dan) iets van 4.00 of 5.00. Normaal denk je dan: Waaaaaaaauw fuck yeah, ik kan nog 3 of 4 uur slapen. In mijn geval is het: Wow, ik moet er over 45 minuten uit. Maar ik moet zeggen dat het erg snel went en dat het zo grappig is om te zien hoeveel mensen er rond zevenen al op Zwolle Centraal lopen.

Helaas kom ik ook minder grappige en leuke akkefietjes tegen. Ook in de trein zitten irritante mensen. Je weet wel, van die mensen die heel hard hun koffie slurpen, brood gaan eten met vies beleg terwijl je er naastzit en mensen die denken dat het woord 'Silence' op de stiltecoupé staat voor: ''Ga helemaal los en schreeuw wanneer je kunt!'' En het allerergste: stinkende mensen. Dit kan variëren van zweetlucht tot verkeerde parfumkeuze en rooklucht. Vandaag heb ik een nieuwe geur ontdekt, de zogenaamde: 'Bier-drinken-in-de-trein-geur'. Ja, die mensen zijn er. Er ging een jongen naast me zitten, jaar of 20 schat ik zo. Vies baardje, vies snorretje en hij had een fucking blikje BIER bij zich. Het stonk, al helemaal omdat het super sauna-like warm was en al die walmen richting mijn neus vlogen. Bovendien is het nog asociaal ook. Om niet helemaal in de negatieve sferen te raken: met de trein reizen heeft ook veel voordelen. 's Ochtends heerlijk wakker worden op de fiets en door het mooie Zwolle rijden, muziekje op. Vervolgens kom je bij de bewaakte fietsenstalling aan en zijn er tot je grote verbazing nog triljard mensen om dezelfde vroege tijd wakker als jou, saamhorigheid! Voor de rest kun je heerlijk verder wakker worden in de trein, iedereen is nog stil, geen last van jankende kinderen. En het allerfijnste: Niemand drinkt om 7.00 bier, iedereen ruikt nog lekker fris en het is nog niet sauna-like warm in de trein. Ik zou bijna zeggen: NS I kinda love you.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten